Помер нобелівський лауреат, в'язень Освенциму Елі Візель

Помер нобелівський лауреат, в'язень Освенциму Елі Візель

Укрінформ
У Бостоні у віці 87 років помер Елі Візель – лауреат Нобелівської премії миру, американський і французький єврейський письменник, журналіст, громадський діяч, професор.

Колишній в’язень нацистських концтаборів був знаним пропагандистом знання про Голокост.

У 1965 році Елі Візель відвідав СРСР, щоб дослідити становище євреїв, зазначає Радіо Свобода. Під враженням від побаченого і почутого на зустрічах із тисячами громадян СРСР він написав книгу «Євреї мовчання», в якій закликав міжнародну спільноту допомагати радянським євреям, протестувати проти комуністичної політики щодо них.

Елі Візель активно брав участь в міжнародних форумах, ділився своїми знаннями і переконаннями, викладав в Єльському, Бостонському, Джорджтаунському університетах, очолював Президентську комісію по Холокосту. У 1980-1986 роках голова Американської меморіальної ради з Голокосту. З 1988 року Посланець миру Організації Об'єднаних Націй.

У 1985 році Елі Візель був нагороджений Золотою медаллю Конгресу США. Також він відзначений багатьма іншими нагородами за свою літературну, громадську та просвітницьку діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-