Росія задіє крейсер

Росія задіє крейсер "Адмірал Кузнєцов" для ударів по Сирії - ЗМІ

Укрінформ
Палубна авіація з крейсера "Адмірал Кузнєцов" буде брати участь у нанесенні ударів по бойовиках в Сирії східній частині Середземного моря в жовтні 2016 - січні 2017 року.

Про це повідомило у суботу ТАСС військово-дипломатичне джерело в Москві.

"План участі палубних льотчиків змішаного авіакрила в нанесенні ударів по терористичних угрупованнях в Сирійській Арабській Республіці Генштабом підготовлений, він має на меті дати екіпажам практику виконання бойових вильотів з палуби авіаносця для ураження наземних цілей", - сказав співрозмовник агентства.

Таким чином, пояснив він, удари восени-взимку будуть наносити і льотчики авіаційного угруповання на базі Хмеймім, і палубна авіація "у найтіснішій взаємодії між собою".

При цьому "Адмірал Кузнєцов", який очолить постійне угруповання ВМФ Росії в Середземному морі, буде знаходитися біля берегів Сирії, "щоб палубним винищувачам вистачило палива для виконання бойових завдань і повернення на палубу корабля", додало джерело.

За його даними, на борту "Кузнєцова" під час походу "буде близько 15 винищувачів Су-33, Міг-29К/КУБ та більше десяти вертольотів Ка-52К, Ка-27, Ка-31".

"Авіаносець пробуде в Середземному морі орієнтовно до кінця січня - початку лютого, після чого повернеться на батьківщину і в лютому-березні стане на ремонт із модернізацією в Сєвєродвінську, імовірно, на "Севмаші", - додав співрозмовник агентства.

Офіційних підтверджень цих даних ТАСС не має.

"Адмірал Кузнєцов" пройшов відновлення технічної готовності в Мурманську, з 1 липня на ньому проводяться тренувальні польоти. Раніше повідомлялося, що на кораблі повинні пройти випробування оновленої авіагрупи.

Згідно з відомостями джерел ТАСС, "Кузнєцов" восени може попрямувати в східну частину Середземного моря з новими літаками Міг-29К/КУБ, а в першому кварталі наступного року корабель повинен відправитися на модернізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-