У Лондоні - протест противників Brexit

У Лондоні - протест противників Brexit

Фото
Укрінформ
У центрі Лондона в суботу, 2 липня, проходить акція проти виходу Британії з Європейського Союзу.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Учасники маршу сподіваються вплинути на парламент, аби він запобіг виходу країни з ЄС", - йдеться у повідомленні.

Активісти "Маршу за Європу" зібралися біля Гайд-парку і йдуть повз будівлі уряду до парламенту. Там запланований мітинг-концерт.

"Ми можемо запобігти "Brexit"... Ми можемо озброїти парламент усім, що йому потрібно, щоб ухвалити розумні рішення і переглянути "Brexit". Влада все ж належить народу, і ми можемо змінити стан справ, якщо будемо небайдужі і організовані", - йдеться на одній з двох сторінок маршу в Facebook.

Про свою участь у запланованому заході заявили 34 тисячі користувачів соцмереж.

У вівторок у центрі Лондона пройшов перший напівстихійний мітинг проти виходу з ЄС. Учасники зібралися на Трафальгарській площі, а потім перемістилися до парламенту.

Більшість жителів Лондона голосували проти виходу Британії з ЄС.

Вже на наступний день після оголошення підсумків референдуму петицію з вимогою провести повторне голосування підписали понад два мільйони людей, а на сьогодні - вже близько чотирьох мільйонів.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами референдуму 23 червня у Великій Британії про те, чи залишатися країні у складі Європейського Союзу, прихильники Brexit - виходу Британії з ЄС - набрали 51,9% голосів; 48,1% громадян виступили за залишення у складі ЄС.

Фото: GETTY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-