ФБР може допитати Клінтон щодо порушень правил кібербезпеки

ФБР може допитати Клінтон щодо порушень правил кібербезпеки

Укрінформ
Федеральне бюро розслідувань США (ФБР) може допитати кандидата від демократів на президентських виборах Гілларі Клінтон щодо використання особистої поштової скриньки в робочих цілях.

Про це повідомляє ABC.

“ФБР уже найближчими днями може допитати Гіларі Клінтон у рамках розслідування використання екс-держсекретарем США особистої електронної пошти для службового листування”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, міністерство юстиції США наразі завершує розслідування і за його підсумками має винести рекомендації про те, чи існує необхідність висувати будь-які звинувачення до проведення національного з’їзду Демократичної партії, на якому, швидше за все, Клінтон буде офіційно названа кандидатом у президенти США.

Клінтон, зі свого боку, заявляла про свою готовність поспілкуватися з представниками ФБР.

“Я більш ніж готова поговорити з ким завгодно і коли завгодно. Сподіваюся, справа наближається до завершення. Я завжди серйозно ставилася до засекречених матеріалів. І я ніколи не відправляла і не отримувала дані, помічені як секретні”, — наголошувала вона.

Нагадаємо, скандал зі службовим листуванням Клінтон розпочався в березні минулого року. Тоді з’ясувалося, що колишня перша леді, яка обіймала посаду держсекретаря США з 2009 по 2013 рік, використовувала для службових цілей особисту електронну поштову скриньку. Це викликало подив громадськості і дозволило республіканської опозиції звинуватити колишнього держсекретаря в серйозному порушенні правил внутрішньої безпеки. Сама Клінтон згодом визнала, що чинила неправильно, використовуючи незахищений сервер для службового спілкування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-