Тіматі не дозволили концерт у Литві через кремлівську пропаганду

Тіматі не дозволили концерт у Литві через кремлівську пропаганду

Укрінформ
Вільнюська концертна зала Compensa відмовилася прийняти російського виконавця Тіматі.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на прес-службу Compensa.

"Тіматі звеличує президента Росії Володимира Путіна, агітує за політику, яку проводить Росія в Україні, схвалює анексію Криму. Політичні погляди відомого в Росії виконавця здалися керівникам концертної зали Compensa неприйнятними", - наголошується у повідомленні.

Представник концертної зали Гінтаре Бінкявічуте уточнила, що виконавець хотів провести концерт у листопаді, проте Compensa не погодилася відчинити для нього двері, оскільки цей російський репер вважається знаряддям кремлівської пропаганди. За її словами, рішення про концерт Тіматі було прийняте після уважного ознайомлення з поглядами, які декларуються виконавцем, консультаціями з експертами у сфері інформаційних воєн та культури.

"Ми вважаємо, що Тіматі приїжджає не ділитися музикою, а виконувати політичні завдання: змінювати погляд учасників концерту на здійснювану Росією політику", - сказала Бінкявічуте.

Раніше Compensa з міркувань інформаційної безпеки не погодилася провести концерт Лева Лещенка, відмовлено було у виступах і "Фестивалю шансону" та "Зіркам шансону".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-