У Середземному морі за півроку загинули майже 3 тисячі мігрантів

У Середземному морі за півроку загинули майже 3 тисячі мігрантів

Укрінформ
У першій половині 2016 року у Середземному морі загинула рекордна кількість мігрантів - 3 тисячі людей.

Про це повідомляє Thomson Reuters Foundation News з посиланням на дані Міжнародної організації з міграції.

"Майже 2900 мігрантів загинули у спробах потрапити в Європу через Середземне море, що робить перші шість місяців 2016 року рекордними за смертністю", - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними МОМ, за період з січня по червень у спробах досягти європейського узбережжя загинули або пропали безвісти 2899 осіб. За аналогічний період попереднього року у регіоні було зафіксовано 1838 випадків загибелі мігрантів, а за першу половину 2014 року - 743.

"У нас вже майже три тисячі загиблих, це дуже тривожно. Європа виконала чудову роботу, вони врятували тисячі життів тільки цього року. Але загибель майже 3000 осіб означає, що вони не роблять все, що має бути зроблено", - прокоментував виниклу ситуацію прес-секретар МОМ Джоель Міллман.

Також Міллман зазначив, що ймовірність зменшення потоків мігрантів найближчим часом дуже мала.

Як відомо, на даний час Європа переживає серйозну міграційну кризу, яка, на думку Єврокомісії, є найбільшою з часів Другої світової війни. Викликана вона, насамперед, загостренням озброєних конфліктів та економічних проблем у країнах Близького Сходу і Північної Африки.

Фото на першій сторінці:  Unhcr/Andrew McConnell

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-