Уряд Чехії відкинув ідеї Земана щодо обох референдумів

Уряд Чехії відкинув ідеї Земана щодо обох референдумів

Укрінформ
Уряд Чехії заявив, що не ставиме під сумнів ні членство країни в ЄС і НАТО, ні довгострокове спрямування її зовнішньої політики - відтак ні про які референдуми не може бути мови.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Довгостроковим пріоритетом закордонної політики уряду Чехії є членство в Європейському союзі й НАТО, це є також у національних інтересах країни, бо є запорукою стабільності й безпеки, наголошено в заяві уряду.

Так там зреагували на останні заяви президента Чехії Мілоша Земана, який виступив на підтримку можливих референдумів щодо членства країни в Євросоюзі й НАТО, хоча й заявив, що в обох випадках голосував би за членство.

Як заявив Земан раніше у п’ятницю, він виступає за ухвалення в Чехії закону про загальнодержавний референдум і в такому разі підтримав би і проведення референдуму щодо виходу Чехії з ЄС. За його словами, на такому референдумі він, особисто, проголосував би проти виходу, але хоче дати можливість висловитися чеському народу.

Попереднього дня, в четвер, він виступив із такими самими заявами щодо можливого референдуму про вихід Чехії з НАТО.

Обидві ідеї Земана різко розкритикували чеські політики з провідних політичних сил країни.

Раніше Мілоша Земана не раз критикували за його євроскептичні й проросійські позиції. А уряд Чехії у відповідь на заяви президента щоразу нагадував йому, що в Чехії зовнішня політика є прерогативою уряду, а не голови держави, посада якого передбачає досить вузькі повноваження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-