Репост статті про напад СРСР на Польщу обійшовся росіянину в $3 тисячі

Репост статті про напад СРСР на Польщу обійшовся росіянину в $3 тисячі

Укрінформ
Суд у Пермі призначив Володимиру Лузгіну штраф у 200 тис. рублів ($3,1 тисячі) за обвинуваченням у реабілітації нацизму.

Про це повідомляє "КоммерсантЪ".

У Пермі ухвалено перший у регіональній практиці вирок у кримінальній справі про реабілітацію нацизму: місцевий житель Володимир Лузгін засуджений до штрафу в 200 тис. руб. за репост 24 грудня 2014 року в соцмережі "ВКонтакте" статті "15 фактів про бандерівців, або Про що мовчить Кремль".

Суд вважає, що в статті містяться неправдиві факти про спільний напад СРСР і Німеччини на Польщу 1 вересня 1939 року і про розв'язування цими державами Другої світової війни. Ці твердження, як вирішив суд, суперечать фактам, викладеним у вироку Нюрнберзького трибуналу.

Слідчі вважають, що фраза про те, що "комуністи і Німеччина спільно напали на Польщу, розв'язавши Другу світову війну, тобто комунізм і нацизм чесно співпрацювали" суперечить фактам, встановленим Нюрнберзьким трибуналом. Обвинувачення зазначило, що в результаті репоста статтю змогли прочитати 20 осіб.

Допитаний в якості свідока обвинувачення декан історичного факультету Пермського державного гуманітарно-педагогічного університету Олександр Вертинський зробив висновок, що "висловлювання, які містяться в статті, не відповідають позиції, визнаній на міжнародному рівні".

Сам Лузгін свою провину спочатку визнав, але потім змінив позицію. Він стверджував, що про спільний напад СРСР і Німеччини на Польщу в 1939 р. дізнався зі шкільних уроків історії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-