Канада направить до Європи військовий батальйон

Канада направить до Європи військовий батальйон

Укрінформ
Канада вирішила перекинути до Європи тисячу військовослужбовців для посилення присутності НАТО у регіоні.

Про це сказали у Міністерстві оборони Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Разом із США, Великобританією та Німеччиною, Канада створить бойову групу, яка на ротаційній основі посилить присутність НАТО у Східній та Центральній Європі», - зазначили в Міноборони.

У відомстві пообіцяли повідомити додаткові деталі посилення ролі Канади у НАТО на саміті Північноатлантичного Альянсу у Варшаві 8-9 липня.

Міністр оборони Канади Харджит Саджан пообіцяв, що його країна пліч-о-пліч із союзниками протистоятиме агресії. «Як відповідальний партнер Канада стоїть пліч-о-пліч зі своїми союзниками по НАТО, стримуючи агресію та забезпечуючи мир і стабільність у Європі»,  - сказав Саджан.

Водночас міністр закордонних справ Стефан Діон наголосив, що НАТО залишається наріжним каменем сучасного світопорядку. «Канада робить крок уперед і займає лідируючу позицію у НАТО в підтримку євроатлантичного миру і безпеки. Альянс залишається наріжним каменем нашої колективної оборони та відданості заснованому на правилах багатосторонньому порядку», - наголосив Діон.

Нагадаємо: раніше США, Німеччина та Великобританія оголосили про направлення до Східної Європи та Прибалтики по тисячі військовослужбовців, що посилять кордон між НАТО та Росією.

Фото: combatcamera.forces.gc.ca

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-