Теракти в Парижі: Бельгія видала чергового спільника терористів

Теракти в Парижі: Бельгія видала чергового спільника терористів

Укрінформ
Бельгійська влада передала чергового спільника терористів, що стоять за нападами на Париж у листопаді 2015 року, жертвами яких стало 130 людей.

Про це повідомляє AFP.

"Підозрюваний у пособництві Салаху Абдесламу (єдиному затриманому терористу, причетному до нападів у Парижі) Хамза Атту переданий французькій стороні", - повідомляє агентство з посиланням на представника бельгійських органів слідства.

За даними агентства, Хамзі Атту виповнився 21 рік, він є громадянином Бельгії, і підозрюється у зв’язках та пособництві Адбесламу. "Його було передано французькому правосуддю на виконання європейського ордера на арешт, виданого проти нього Францією", - лаконічно прокоментував бельгійський прокурор, уникаючи будь-яких інших деталей.

Раніше повідомлялося, що у травні у Парижі розпочалися судові слухання у справі єдиного, заарештованого у Бельгії, виконавця терактів у Парижі Абдеслама.

Варто зауважити, Абдеслам, який був заарештований 18 березня в Брюсселі і перебував у в'язниці бельгійського міста Брюгге, заявив, що "хоче співпрацювати зі слідством, відповідати за свої дії, але не в Бельгії". Він також заперечив свою причетність до терактів у Брюсселі 22 березня.

Влада Бельгії передала Абдеслама, якого підозрюють в організації терактів у Парижі у листопаді 2015 року, Франції.

Наприкінці квітня, після екстрадиції з Бельгії до в'язниці у Франції, йому були висунуті офіційні обвинувачення.

Абдеслама офіційно потрапив під слідство за низкою обвинувачень, включаючи вбивство шляхом тероризму, співучасть у терористичній організації, зберігання та використання зброї і вибухових речовин.

Терорист погодився дати свідчення французькому правосуддю щодо організатора терактів Абельхаміда Абаауда та ролі усіх йому відомих учасників скоєння цього злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-