Кількість жертв теракту у Стамбулі зросла до 43

Кількість жертв теракту у Стамбулі зросла до 43

Укрінформ
Кількість загиблих у результаті теракту трьох смертників у стамбульському аеропорту імені Ататюрка зросла до 43 людей.

Про це повідомив глава МВС Туреччини Ефкан Ала, інформує Hurriyet Daily News.

“Із 43 загиблих 19 осіб були іноземними громадянами”, - наголосив Ала.

Як відомо, серед загиблих була одна українка, ще троє громадян України отримали поранення.

Міністр також зазначив, що один зі смертників, які вчинили теракт, наразі ідентифікований. Ала додав, що є докази, які вказують на причетність "Ісламської держави" до атаки.

Турецька влада назвала ім'я організатора терактів у стамбульському аеропорту Ататюрка, ним став виходець із Чечні Ахмед Чатаєв, який у 2013 році приєднався до «Ісламської держави».

Про це повідомляє турецьке видання Yeni Safak.

"Ахмет Чатаєв, чеченський терорист, вважається організатором атаки. Чатаєв працював на Доку Умарова, засновника Кавказьких еміратів (ісламістська терористична організація на Північному Кавказі - ред.). Він приєднався до ІДІЛ у 2013 році після смерті Умарова", - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, у нападі брали участь вісім терористів. Троє були вбиті, одного затримано, ще четверо перебувають у розшуку. Припускають, що троє вбитих - це громадяни Росії, Узбекистану та Киргизстану. За різними даними, убитий росіянин - виходець з Дагестану або Чечні.

Турецькі ЗМІ також згадують чеченця на ім'я Осман Вадінов, який прибув до Туреччини з сирійського міста Ракка, захопленого терористами «Ісламської держави».

Як зазначають російські ЗМІ, Чатаєв є головним вербувальником росіян до лав «Ісламської держави».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що теракт в аеропорту Стамбула скоїли троє смертників з громадянством Росії, Узбекистану та Киргизстану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-