Командувати Балтійським флотом РФ буде зрадник України - ЗМІ

Командувати Балтійським флотом РФ буде зрадник України - ЗМІ

Укрінформ
Командувачем Балтійського флоту стане віце-адмірал Сергій Єлісеєв - колишній заступник командувача Військово-морських сил України, звинувачений українською прокуратурою в державній зраді і дезертирстві.

Про це повідомляє Фонтанка.ру з посиланням на неназвані джерела.

Замість відправленого у відставку віце-адмірала Віктора Кравчука Балтійським флотом тимчасово командує віце-адмірал Сергій Єлісеєв, який раніше обіймав посаду заступника. На даний момент він єдиний воєначальник, якого не торкнулася влаштована міністром оборони Сергієм Шойгу кадрова "чистка" на Балтфлоті.

Фонтанка.ру повідомила, що всього до звільнення представлено більш як 50 адміралів і капітанів першого рангу. Прес-служба міністерства оборони РФ 29 червня оголосила про відставку тільки кількох осіб, у тому числі командувача Балтійського флоту віце-адмірала Віктора Кравчука і начальника штабу Сергія Попова.

Кравчука і Попова звільнили з формулюванням "за серйозні недоліки в організації бойової підготовки, повсякденної діяльності військ, невжиття всіх необхідних заходів з поліпшення умов розміщення особового складу, відсутність турботи про підлеглих, а також перекручення в доповідях реального стану справ".

Раніше Генпрокуратура України порушила кримінальну справу проти Сергія Єлісеєва в серпні 2015 року. За версією прокуратури, Єлісеєв у лютому-березні 2014 року зрадив присязі і дезертирував "з метою сприяння іноземної окупації Криму", а потім, отримавши посаду на Балтійському флоті, почав сприяти "підривній діяльності проти України". 29 червня прокуратура України завершила попереднє слідство і надіслала до суду обвинувальний висновок у справі Єлісеєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-