Вашингтон і Москва обмінялися закидами щодо небезпечних маневрів

Вашингтон і Москва обмінялися закидами щодо небезпечних маневрів

Укрінформ
Пентагон вважає, що російський військовий корабель «Ярослав Мудрый» здійснював небезпечні маневри при зближенні з американським есмінцем Gravely у Середземному морі.

Про це заявив представник Європейського командування американських ВМС Денні Ернандес, передає Коммерсант.

За словами Ернандеса, російський корабель подавав «помилковий міжнародний сигнал», що означає, що есмінець перешкоджає його руху. Однак кораблі змінювали курс практично одночасно, і маневри Gravely не заважали «Ярославу Мудрому».

Як підкреслив Ернандес, російський корабель навмисно перешкоджав діям американського авіаносця Harry S. Truman, який Gravely супроводжував. «Ярослав Мудрый» при цьому перебував від авіаносця на відстані близько 9 км.

Представник ВМС США заявив, що американська сторона вважає дії російського корабля «непрофесійними» і що вони могли призвести до катастрофи.

Раніше в Міноборони РФ заявили, що 17 червня у східній частині Середземного моря американський есмінець Gravely небезпечно наблизився до корабля ВМФ Росії «Ярослав Мудрий». Як стверджують у російському оборонному відомстві, російський корабель «прямував у міжнародних водах постійним курсом і швидкістю і жодного небезпечного маневрування щодо американського корабля не здійснював».

З'єднання авіаносця Harry S. Truman увійшло в Середземне море на початку червня. З цього корабля літаки завдають ударів по позиціях терористів «Ісламської держави».

Фото: eurasian-defence.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-