Третина німців виступає за обов'язкову військову повинність

Третина німців виступає за обов'язкову військову повинність

Опитування
Укрінформ
Понад третина громадян ФРН підтримують ідею повернення обов'язкової військової служби.

Про це свідчать результати опитування інституту громадської думки YouGov, які оприлюднило у середу німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"У світлі зростаючих загроз кожен третій німець виступає за повернення системи 5-річної обов'язкової служби в армії", - йдеться у повідомленні.

За таку ідею висловилися 36% опитаних. Водночас 49% респондентів не підтримують її. Опитування охопило понад 2050 осіб.

Характерно, що у західних федеральних землях відсоток прихильників обов'язкового призову в армію вище, ніж у східних. Загальну військову повинність підтримують більше представники старшого покоління, ніж молодь.

"На фоні зростання конфліктів по всьому світу, у тому числі і на європейському континенті, німці відчувають і готові взяти на себе все більшу відповідальність за їхнє врегулювання", - роблять висновки експерти.

Нагадаємо: загальний військовий обов'язок був скасований у Німеччині з 1 червня 2011 року після 55 років дії. Політики угледіли тоді відсутність подібної необхідності на фоні стабільності в Європі.

Проте зараз ситуація змінилася. Командувач збройними силами США в Європі, генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес, наприклад, заявив днями, що НАТО не зможе захистити країни Балтії у разі нападу Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-