Країни Північної Америки домовилися розвивати «чисту» енергетику

Країни Північної Америки домовилися розвивати «чисту» енергетику

Укрінформ
Лідери США, Канади та Мексики домовилися за 10 років довести відсоток «чистої» електроенергії в енергетичній системі материка до 50% від загальної кількості.

Про це йдеться у фінальному комюніке за результатами саміту лідерів країн Північної Америки, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми оголошуємо про історичну для Північної Америки мету: досягти до 2025 року виробництва 50% енергії «чистими» методами. Цього вдасться досягти завдяки розвитку чистої енергетики, підвищенню енергетичної ефективності та інноваційності», - зазначається у документі.

Одним із методів досягнення цієї амбітної мети стане розвиток транскордонних енергетичних проектів.

«Наразі вже є проекти щонайменше шести транскордонних ЛЕП, які збільшать можливості передачі енергії між державами приблизно на 5 тис. мегават», - наголошується у комюніке.

У документі підкреслюється, що збільшення виробництва «чистої» енергії дозволить створити велику кількість робочих місць у трьох країнах.

«Ми підрахували, що реалізація чинних та майбутніх проектів, спрямованих на досягнення цієї мети, створить тисячі робочих місць і підтримає наше бачення чистого зростання економіки», - підсумовується у комюніке.

Нагадаємо: в середу у Оттаві проходив саміт глав держав Північної Америки, одним із головних питань до обговорення на якому була боротьба зі змінами клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-