МВФ може виділити транш Україні найближчими тижнями - Яценюк

МВФ може виділити транш Україні найближчими тижнями - Яценюк

Укрінформ
Рада директорів МВФ має прийняти рішення по виділенню Україні чергового траншу впродовж наступних тижнів – одразу після підписання меморандуму з українським урядом, підготовка якого майже завершилась.

Це зазначив екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після зустрічі в середу із першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що мова йде про тижні. Як тільки буде підписаний меморандум, а я знаю, що практично завершені всі технічні консультації щодо цього меморандуму, буде прийняте рішення Ради директорів (по траншу для України – ред.) у найкоротший термін", - зауважив український політик.

Він зазначив, що обговорив з Девідом Ліптоном роботу, яка була проведена впродовж останніх 2,5 років.

"Українська економіка нарешті почала демонструвати зростання, суттєво знизилась інфляція, і МВФ це дуже високо оцінює", - зазначив екс-глава уряду.

Він нагадав, що транш допомоги від МВФ відкриє для України інше фінансування, у тому числі $1 млрд кредитних гарантій від США, а також фінансову підтримку від Європейського Союзу.

"Це дуже солідний і великий пакет фінансової допомоги, який дозволить далі стабілізувати економіку, але для цього потрібна підтримка українського парламенту. Український уряд потребує політичної відповідальності й політичної підтримки членів парламенту", - підкреслив Яценюк.

Водночас він не став коментувати питання, яка сума зараз розглядається в МВФ в якості наступного траншу для України.

Раніше повідомлялося, що Фонд виділить $1,7 млрд. За прогнозами, решту $0,7 млрд МВФ планує перенести на наступні виплати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-