Іспанія проти Шотландії в ЄС

Іспанія проти Шотландії в ЄС

Укрінформ
Іспанія виступає проти переговорів щодо потенційного членства в ЄС Шотландії, яка прагне залишатися в рамках європейського блоку після британського референдуму щодо Brexit.

Про це заявив прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой після саміту лідерів ЄС у Брюсселі, інформує Reuters.

"Я хочу дуже ясно висловитися... Шотландія не має компетенції для ведення переговорів із Європейським Союзом. Іспанія виступає проти будь-яких переговорів з ким-небудь, окрім уряду Сполученого Королівства", - наголосив Рахой.

За його словами, якщо Велика Британія вийде зі складу ЄС, то і Шотландія вийде разом із нею.

"Я категорично проти цього, договори категорично проти цього, і я вважаю, усі інші теж вкрай проти. Якщо Сполучене Королівство залишає ЄС, Шотландія теж залишить", - підкреслив італійський прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, раніше перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що країна має намір залишитися у складі Євросоюзу, незважаючи на результати британського референдуму щодо членства Великої Британії у ЄС.

Крім того, Стерджен зазначила, що її кабінет погодився розпочати роботу над законодавством, яке дозволить провести в Шотландії другий референдум про незалежність.

Як відомо, перший референдум про незалежність Шотландії було проведено в 2014 році. Тоді більша частина жителів регіону проголосувала за те, щоб залишитися у Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-