Теракт у аеропорту Стамбула: 36 загиблих, майже 150 поранених

Теракт у аеропорту Стамбула: 36 загиблих, майже 150 поранених

Укрінформ
Кількість загиблих у міжнародному аеропорту Стамбула під час вибухів і стрілянини зросла до 36 осіб, близько 150 отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters.

Агентство додає, що всього в теракті брало участь три смертники, які підірвали себе у залі прильоту. Перед вибухом вони відкрили вогонь по людях із автоматичної зброї.

Поліція теж застосувала вогнепальну зброю проти двох терористів, втім вони привели у дію вибухівку, наблизившись до зони догляду на безпеку.

«Цей злочин відверто показує, що тероризм є глобальною загрозою. Напад був спрямований на безневинних людей і є спланованим терактом», - сказав прем’єр-міністр Туреччини Біналі Їлдірім, прибувши до аеропорту.

За його словами, попередні дані вказують на те, що організаторами вибухів була ІДІЛ.

Правоохоронці зазначили, що переважна більшість загиблих були турками, втім іноземці теж постраждали.

Крім того, він розповів подробиці теракту. За словами прем'єр-міністра, в нападі брали участь три терористи-смертники, що приїхали в аеропорт на таксі. Всі троє спочатку відкрили вогонь з принесеної зброї, а потім підірвали себе.

Прем'єр-міністр підтвердив раніше поширену в ЗМІ інформацію, що влада Туреччини підозрює, що за нападом стоїть угрупування "Ісламська держава".

Наразі аеропорт Стамбула вже відновив свою роботу. Раніше повідомлялося, що летовище буде закрите як мінімум до 20:00 29 червня.

Нагадаємо: міжнародний аеропорт імені Ататюрка є третім за завантаженістю у Європі.

 Xinhua/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-