Європарламент обговорює Brexit: українців поставили у приклад

Європарламент обговорює Brexit: українців поставили у приклад

Укрінформ
В Європарламенті поставили українців як приклад боротьби і жертовності за європейську єдність і цінності.

Про це заявила представник головування Нідерландів в ЄС, міністр оборони країни Жанін Хенніс-Пласхарт у своєму виступі на надзвичайній сесії Європарламенту, скликаній у зв’язку з виходом Британії із Співтовариства, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Чому тоді українці віддавали свої життя під прапорами Європейського Союзу?», - згадала нідерландський дипломат про події Революції гідності 2014 року, наголошуючи на необхідності сьогодні зберегти єдність в ЄС та захистити європейські цінності.

У свою чергу, присутній на засіданні президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в черговий раз виразив своє розчарування рішенням британців та висловив сподівання, що уряд Об’єднаного Королівства якнайскоріше чітко визначить свою позицію щодо подальших дій у процесі залишення Євросоюзу.

Голова найбільшої політичної групи Європейської народної партії Манфред Вебер наголосив, що результати референдуму у Великій Британії – це перемога популістів. Він нагадав, що британська молодь переважною більшістю підтримала залишення країни у Євросоюзі, але політики хочуть зруйнувати це європейське майбутнє.

Лідер європейських народників також відзначив, що вихід Британії з ЄС дуже вигідний російському президенту Путіну, і що позиція британських націоналістів, які виступили за Brexit, є дуже близькою до політики Кремля.

За результатами термінового засідання депутати ухвалять резолюцію про результати референдуму у Великій Британії.

Питання Brexit також стане головним за засіданні Європейської ради 28-29 червня. На саміті глави держав та урядів 27 країн-членів ЄС обговорять, але вже без Великої Британії, політичні наслідки виходу країни із Співтовариства та подальші кроки заради зміцнення європейської єдності.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами референдуму 23 червня у Великій Британії про те, чи залишатися країні у складі Європейського союзу, прихильники Brexit – виходу Британії з ЄС – набрали 51,9% голосів; 48,1% громадян виступили за залишення у складі ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-