Держдеп офіційно підтвердив посилення в Росії тиску на дипломатів США

Держдеп офіційно підтвердив посилення в Росії тиску на дипломатів США

Укрінформ
Впродовж останніх двох років, коли США наклали санкції проти РФ через її анексію Криму і агресію на сході України, з російського боку відчутно збільшився тиск на дипломатичних працівників США.

Про це заявила в понеділок під час брифінгу директор прес-офісу Державного департаменту США Елізабет Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

"За останні два роки переслідування та спостереження за нашим дипломатичним персоналом у Москві співробітниками служби безпеки й дорожньої поліції значно зросли. Інші західні посольства повідомили те ж саме", - зауважила представник Держдепу.

Вона підкреслила, що безпека й благополуччя дипломатичних і консульських працівників США за кордоном, а також супроводжуючих їх членів сімей, є питаннями, які у Вашингтоні сприймають дуже серйозно.

"Ми вже говорили й будемо виносити на обговорення на найвищому рівні усі інциденти, несумісні з захистом, гарантованим міжнародним правом, і ми будемо реагувати належним чином відповідно до законів США й міжнародного права", - попередила представник американського дипломатичного відомства.

Трюдо підкреслила, що переслідування американських дипломатів урядовими службами "є давньою проблемою, яка має місце в Росії".

На прохання прокоментувати заяви з російського боку, що дипломати РФ також зазнають утисків у США, Трюдо зауважила, що ці претензії "є безпідставними".

Нагадаємо: у понеділок видання The Washington Post опублікувало розгорнутий матеріал про те, яких утисків, погроз та переслідувань зазнають американські дипломати в Росії з боку місцевих спецслужб. У публікації, зокрема, йдеться, що були випадки, коли до представників дипустанов США вдиралися в домівки вночі, проколювали шини в автомобілях, демонстративно стежили за дітьми. Повідомляється також про інцидент, коли співробітник спецслужб РФ пробрався у будинок американського аташе з питань безпеки в Москві та вбив його собаку.

Трюдо відмовилась коментувати окремі випадки під час брифінгу, втім підтвердила, що це питання піднімалось на зустрічі з російським президентом Путіним під час перебування в Москві держсекретаря США Джона Керрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-