Меркель: Часу на розкачку у зв'язку з Brexit немає

Меркель: Часу на розкачку у зв'язку з Brexit немає

Укрінформ
Лідери Німеччини, Франції та Італії вважають, що часу на розкачку у зв'язку з рішенням британців про вихід зі складу ЄС немає.

Про це йдеться в спільній заяві канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і прем'єр-міністра Італії Маттео Ренці після екстреної зустрічі в Берліні в понеділок, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

"У нас немає часу на розкачку", - йдеться в заяві.

Лідери трьох країн заявили про готовність діяти швидше, особливо при реалізації програм і проектів, від яких громадяни отримують безпосередню вигоду.

Два прем'єра і президент запропонували три пріоритетні галузі для поглибленого колективної дії. Вони відносяться до галузі внутрішньої та зовнішньої безпеки (тут йшлося про необхідність посилення спільних дій щодо захисту зовнішніх кордонів в Середземномор'ї, в Африці і на Близькому Сході і спільну боротьбу з тероризмом у Європі); обіцянки забезпечення процвітання всього населення ЄС та захисту спільних цінностей.

Учасники зустрічі також закликали Лондон і Брюссель надати конкретний графік, "а точніше зобов'язання, щоб знайти відповіді на виклики, які випливають з результатів референдуму в Сполученому Королівстві, і розробити конкретні рішення для майбутнього ЄС і його громадян".

"Глави держав та урядів повинні обговорити у вересні спільні виклики, перед якими стоять 27 країн-членів, а також визначити основні пріоритети та конкретні проекти на найближчі півроку", - йдеться в заяві.

Роботу по реалізації необхідних ініціатив слід починати негайно, вважають лідери трьох країн.

Фото: news-front.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-