Ердоган вибачився перед сім'єю пілота збитого Су-24

Ердоган вибачився перед сім'єю пілота збитого Су-24

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган надіслав у Кремль листа з вибаченнями перед сім'єю пілота збитого торік на сирійсько-турецькому кордоні російського винищувача Су-24.

Про це повідомляє турецьке видання Hurriyet із посиланням на джерела в оточенні Ердогана.

"Я хочу ще раз сказати, що я поділяю горе родини російського пілота і відправити мої співчуття. Жалкую про це", - написав Ердоган у листі, який цитує прес-секретар президента Туреччини Ібрахім Калин.

За його словами, Ердоган наголосив, що він ніколи не хотів або свідомо не мав наміру збити російський літак.

"Ми перебуваємо на порозі значних змін у відносинах з Росією", - заявив також міністр оборони Туреччини Фікрі Ішик.

Нагадаємо, сьогодні у Кремлі заявили, що отримали послання Ердогана, в якому турецький лідер приносить вибачення Росії за збитий Су-24.

24 листопада 2015 року турецькі ВПС збили на кордоні з Сирією російський винищувач. Пілот Олєг Пєшков і штурман Константін Мурахтін катапультувалися. Мурахтіну вдалося врятуватися, а Пєшков був розстріляний з землі. Після цього інциденту відносини Росії і Туреччини різко погіршилися. Росія ввела щодо Туреччини обмеження, зокрема заборонила ввезення продуктів і скасувала чартерні перевезення та безвізовий режим. У Туреччині 3 квітня суд заарештував Альпарслана Челіка - людину, яка взяла на себе відповідальність за вбивство Олєга Пєшкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-