Керрі каже, що США сподівались на інший результат британського референдуму

Керрі каже, що США сподівались на інший результат британського референдуму

Укрінформ
У Вашингтоні до голосування на референдумі щодо виходу Великої Британії з ЄС сподівалися на інші результати.

Про це зазначив у неділю в Римі Джон Керрі під час спільної прес-конференції з главою МЗС Італії Паоло Джентілоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сподівалися на те, що все піде по іншому шляху, але цього не сталося", - прокоментував Керрі ситуацію, що зараз склалася навколо виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу.

Наслідки референдуму у Великій Британії про вихід країни з ЄС, безсумнівно, стали одним із головних акцентів візиту Держсекретаря США до Італії. Втім також на порядку денному залишаються обговорення ситуації в Лівії, підготовка до саміту НАТО та боротьба з ІДІЛ і глобальним тероризмом.

"Ми маємо багато чого обговорити сьогодні про Brexit... ми повинні також поспілкуватися щодо Лівії, де ми дуже тісно співпрацюємо, по Сирії, а також щодо нашої підготовки до Варшавського саміту НАТО", - зазначив Керрі перед зустріччю з італійським колегою.

Крім того, за його словами, на порядку денному стоїть багато інших питань, "включаючи спільні зусилля по боротьбі з тероризмом, а також обговорення зустрічі, що відбудеться в Вашингтоні 21 липня та стане основним зібранням усіх представників коаліції проти ІДІЛ".

Держсекретар США зауважив, що у Вашингтоні поважають волю британських виборців та основи демократії й готові докласти зусиль, щоб рішення було реалізоване "в розумний і розсудливий спосіб". Він також підкреслив, що американська сторона збереже тісні зв'язки як з Великою Британією, так і з Європейським Союзом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-