Могеріні про Євросоюз: Ми знаємо, що потрібно зробити

Могеріні про Євросоюз: Ми знаємо, що потрібно зробити

Укрінформ
Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні закликала переосмислити діяльність Європейського Союзу.

Про це повідомляється на сайті Європейської служби зовнішньополітичної діяльності.

"Мета, навіть існування нашого союзу ставиться під сумнів. Проте нашим громадянам і світу потрібен міцний Європейський Союз, як ніколи раніше”, - наголосила Могеріні.

Так, напередодні саміту ЄС, що відбудеться 28-29 червня, Могеріні направила державам-членам союзу примірник підготовленої Глобальної стратегії ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки.

За її словами, у важкі часи, сильним союзом є той, який мислить стратегічно, поділяє бачення і діє разом.

“Це особливо вірно після британського референдуму. Насправді ми повинні переосмислити, як наш Союз працює, і ми прекрасно знаємо, що потрібно зробити", – додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, раніше глави МЗС Бельгії, Німеччини, Італії, Люксембурга, Нідерландів і Франції - країн-засновників Європейського Союзу - провели нараду, присвячену питанням подальшої стратегії після рішення британців про вихід із ЄС, і вирішили, що необхідно якнайшвидше завершити всі процедури і зайнятися актуальними проблемами поліпшення ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-