Уряд Польщі збереться для обговорення Brexit

Уряд Польщі збереться для обговорення Brexit

Укрінформ
Уряд Польщі збереться на планове щотижневе засідання у понеділок вранці, а не, як завжди, у вівторок, й обговорить вплив результатів референдуму у Великій Британії про вихід з ЄС на Польщу і ситуацію в Європі.

Члени польського уряду заслухають главу МЗС Польщі Вітольда Ващиковського щодо міжнародних аспектів Brexit, інформує кореспондент Укрінформу в Польщі.

Глава польської дипломатії у телефонній розмові з британським колегою Філіпом Хеммондом напередодні обговорив наслідки референдуму у Великій Британії для міжнародної спільноти і поляків, які проживають і працюють у цій країні. Британський дипломат запевнив Ващиковського, що результати референдуму не вплинуть на ситуацію поляків, які проживають у Великій Британії. Оцінюється, що у цій країні може проживати на сьогодні від мільйона до двох мільйонів поляків.

Найбільша опозиційна партія Польщі "Громадянська платформа" виступила з ініціативою скликання у середу, 29 червня, додаткового засідання Сейму для обговорення результатів Brexit.

Нагадаємо, Польща ініціює у понеділок, 27 червня, зустріч у Варшаві міністрів закордонних справ країн ЄС у справі виходу Великої Британії з ЄС. Це має бути відповіддю на переговори в суботу у Берліні “шістки” країн-засновниць ЄС (Німеччини, Франції, Голландії, Бельгії, Люксембургу та Італії).

У четвер, 23 червня, у Великій Британії відбувся референдум, в якому жителі країни проголосували за вихід з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-