Польща скликає голів МЗС усього Євросоюзу через Brexit

Польща скликає голів МЗС усього Євросоюзу через Brexit

Укрінформ
Польща ініціює у понеділок, 27 червня, зустріч у Варшаві міністрів закордонних справ країн ЄС у справі виходу Великої Британії з ЄС.

Як інформує РАР, це має бути відповіддю на зустріч в суботу у Берліні “шістки” країн-засновниць ЄС (Німеччини, Франції, Голландії, Бельгії, Люксембургу та Італії).

Ведення консультацій з цього приводу підтвердив речник польського уряду Рафал Бохенек.

“Ми вивчаємо можливість організації такої зустрічі, але кожен з міністрів закордонних справ, звичайно, має свій графік. Ідея такої зустрічі з’явилася лише зараз, а тому важко очікувати, що усі міністри, які мають свої поточні справи, негайно відкладуть їх. Ми це усвідомлюємо. Натомість, така ініціатива з’явилася з огляду на сьогоднішню (в суботу – ред.) зустріч “шістки”. Ми вважаємо, що треба вести переговори з усіма, звідси й виникла ініціатива міністра Ващиковського (глава МЗС Польщі – ред.)”,- заявив він.

Речник уряду підкреслив, що Польща хоче бути країною, яка на рівних правах прийматиме рішення і формуватиме європейську політику.

Після зустрічі “шістки” глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр в суботу запевнив, що він поінформує про її результати балтійські країни, а також країни Вишеградської групи (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина). Штайнмайєр повідомив, що країни “шістки” підтримують збереження єдності Європи.

У четвер, 23 червня, у Великій Британії відбувся референдум в якому жителі країни проголосували за вихід з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-