Сорос про Brexit: катастрофічний сценарій матеріалізувався

Сорос про Brexit: катастрофічний сценарій матеріалізувався

Укрінформ
Американський фінансист Джордж Сорос заявив, що рішення британців про вихід країни з ЄС за підсумками референдуму означає "практично незворотний розпад ЄС".

Про це він написав у своєму коментарі з приводу Brexit на сайті Project Syndicate.

При цьому фінансист підкреслив, що рішення про вихід Великобританії з Європейського Союзу зашкодить самій країні.

"Британія врешті зможе або не зможе бути відносно краще, ніж інші країни при виході з ЄС, але її економіка і населення значно постраждають в період з короткотермінової до середньострокової перспективи", - цитує повідомлення сайт 112.

За його словами, тепер, коли "катастрофічний сценарій, якого багато хто боявся, матеріалізувався", розпад Європейського союзу "практично незворотній".

Сорос також прогнозує колапс на ринках Великобританії і Європи, у тому числі на ринку нерухомості.

Крім того, він припускає, що Шотландія зробить ще одну спробу здобути незалежність і залишитися в ЄС, а Північна Ірландія об'єднатися з Республікою Ірландія.

"Вся Європа, включаючи Великобританію, буде страждати від втрати спільного ринку і втрати загальних цінностей. ЄС дійсно зламався і перестав задовольняти потреби своїх громадян. Він рухається до безладної дезінтеграції", - зазначив Сорос, додавши на закінчення, що для збереження ЄС необхідна його "реконструкція".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-