Голосування за об'єднання Ірландії краще відкласти - глава МЗС

Голосування за об'єднання Ірландії краще відкласти - глава МЗС

Укрінформ
Об'єднання Ірландії буде в інтересах громадян, але референдум під час проведення британським урядом переговорів про вихід з ЄС викличе розкол.

Про це заявив голова МЗС Ірландії Чарлі Фленеган, повідомляє Reuters.

«Я розділяю думку, що на якомусь етапі у майбутньому об'єднання було б в інтересах народу, але тільки у разі згоди більшості населення Північної Ірландії. Зараз же ми маємо подальшу за референдумом ситуацію, в якій Велика Британія виходить з ЄС. Будь-які подальші референдуми в Північній Ірландії викликали б більший рівень розділення, ніж ми маємо зараз», - сказав він.

Зазначається, що заступник лідера Північної Ірландії Мартін Макгіннесс закликав у п'ятницю до голосування з метою об'єднати Ірландію, але його вимоги були знехтувані пробританським першим міністром Північної Ірландії Арлін Фостер, а також прем'єр-міністром Ірландії Ендою Кенні, який заявив, що зараз «на порядку денному стоять важливіші речі». 

Як повідомляв Укрінформ, після референдуму у Великій Британії за вихід країни з Євросоюзу, прем'єр Ірландії заявив, що відносини країни з Північною Ірландією варто переглянути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-