Канадська опозиція закликає уряд допомагати Україні, а не Путіну

Канадська опозиція закликає уряд допомагати Україні, а не Путіну

Укрінформ
Канадська парламентська опозиція «глибоко занепокоєна» з приводу потепління ставлення Канади до путінської Росії.

Про це заявив тіньовий міністр закордонних справ Канади Тоні Клемент, передає кореспондент Укрінформу.

«Ліберальний уряд не має бажання протистояти вторгненню Росії до України та анексії Криму. У той час, як Україна благає світ зберегти санкції проти Росії, а Путін посилює мілітаризацію вздовж європейських кордонів, Канада має засуджувати російську агресію, а не пристосовуватися до неї», - сказав Клемент.

Він нагадав, що правляча Ліберальна партія відмовилася підтримати «акт Магницького», який би дозволив запровадити санкції проти порушників прав людини в Росії. «Є підстави стверджувати про небезпечний розворот колись рішучої та принципової позиції Канади щодо російської агресії проти України та численних порушень Росією прав людини. Ми закликаємо уряд проявити міцність та виступити проти імперської войовничості Путіна», - зазначив тіньовий міністр.

Нагадаємо, що цього року до обох палат канадського парламенту було внесено законопроекти щодо запровадження у країні «списку Магницького». Подібні закони існують у ЄС та США. Втім, міністр закордонних справ Канади Стефан Діон заявив, що у подібному законодавчому акті немає потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-