У G7 прокоментували Brexit

У G7 прокоментували Brexit

Укрінформ
Країни "Великої сімки" (G7) прокоментували результати референдуму у Великій Британії щодо виходу з Євросоюзу.

Про це повідомляє видання AFP на своїй офіційній сторінці у Twitter

"Представники G7 попереджають про "негативні наслідки", які викликають нестабільність ринку через референдум Brexit", - йдеться у повідомленні.

Наводимо текст заяви G7, оприлюднений у п'ятницю міністерством фінансів США.

"Ми, міністри і глави центробанків країн "Великої сімки", поважаємо намір, виcловлений сьогодні народом Сполученого Королівства, щодо виходу з Європейського Союзу. Ми стежимо за розвитком подій на ринку після підсумків референдуму з питання про членство Великобританії у ЄС.

Ми підтверджуємо нашу оцінку, що економіка Великобританії і фінансовий сектор залишаються стійкими, й упевнені в тому, що влада Великобританії добре підготовилась, щоб відреагувати на наслідки результату референдуму.

Ми визнаємо, що надмірна волатильність і безладні коливання валютних курсів можуть мати несприятливі наслідки для економічної і фінансової стабільності.

Центральні банки країн "Великої сімки" здійснили кроки для забезпечення адекватної ліквідності й підтримки функціонування ринків. Ми готові використовувати встановлені інструменти ліквідності для досягнення цієї мети.

Ми будемо продовжувати тісні консультації щодо коливань ринку і фінансової стабільності, а також співпрацювати в залежності від обставин.

Ми залишаємося об'єднаними й продовжимо підтримувати нашу солідарність як "Велика сімка".

Як відомо, до G7 входять Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія та США.

Нагадаємо, за попередніми результатами референдуму 23 червня у Великій Британії про те, чи залишатися країні у складі Європейського Союзу, прихильники Brexit – виходу Британії з ЄС – набрали 51,9% голосів; 48,1% громадян виступили за залишення у складі ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-