Brexit матиме серйозні наслідки - прем'єр Швеції

Brexit матиме серйозні наслідки - прем'єр Швеції

Укрінформ
Факт того, що Велика Британія виходить із Європейського Союзу, матиме серйозні наслідки.

Про це йдеться в заяві прем'єр-міністра Швеції Стефена Льовена за результатами британського голосування.

“Той факт, що Британія залишає ЄС, матиме серйозні наслідки. Але ми, як і раніше, переконані у важливості європейського співробітництва. Наша потреба в ефективному європейському співробітництві ніколи не була сильнішою. Це особливо стосується Швеції, яка є невеликою, експортно залежною країною”, - наголосив Льовен.

За його словами, наразі Швеція в особі Британії втратить важливого партнера по ЄС, але остання залишиться вагомим партнером для Швеції у своїй новій ролі за межами Євросоюзу.

"ЄС надає нам більше можливостей для вирішення проблем нашого часу, а також покращує умови для додаткових робочих місць і більш високих темпів зростання. А також гарантує мир і безпеку", - додав політик.

Шведський прем’єр також відзначив, що дебати й агітація напередодні британського референдуму повинні послужити тривожним сигналом для Європи.

“Вони викликали різку поляризацію і тривожний націоналізм. Це свідчить про те, що співпраця між країнами ЄС повинна розвиватися і вдосконалюватися”, - підкреслив Льовен.

Як повідомляв Укрінформ, лідер шведської євроскептичної партії "Шведські демократи" Джиммі Акессон після голосування Британії за вихід з Євросоюзу закликав провести подібний референдум у Швеції, зазначивши, що тиск на уряд буде збільшено. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-