У Варшаві називають Brexit поганою новиною для Польщі і Європи

У Варшаві називають Brexit поганою новиною для Польщі і Європи

Укрінформ
Brexit є поганою новиною для Польщі, Європи і означатиме подальшу дестабілізацію Великої Британії.

Про це в інтерв’ю телеканалу Republika заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський. 

“Це погана новина для Європи, це погана новина, насамперед, для Польщі. По-перше, це означає дестабілізацію у самій Великій Британії в цей момент”, - підкреслив Ващиковський.

Він висловив припущення, що незабаром прем’єр-міністр Великої Британії подасть у відставку (на даний момент, Кемерон уже подав у відставку. - Ред.).

“Це означатиме проведення виборів. Це означає дискусію у самій Великій Британії, як розійтися з Європою. Згідно з процедурами, це може тривати навіть понад 10 років”, - заявив глава МЗС Польщі.

Він визнав, що декілька днів тому глава польського уряду Беата Шидло мала телефонну розмову з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, і європейські чиновники були готові до такого сценарію розвитку подій. 

“Ми всі хочемо зберегти ЄС, але питання: у якій формі”, - констатував Ващиковський.

В офіційному повідомленні МЗС Польщі наголосило, що Варшава з повагою ставиться до вибору британців, однак це не повинно поставити під сумнів весь європейський проект.

Польське зовнішньополітичне відомство зазначило, що вихід з ЄС передбачений європейськими документами і зараз розпочинатиметься процес переговорів щодо виходу Лондона з Євросоюзу.

“ЄС готовий до цього процесу. Польща є готовою до пошуку найкращих рішень, що стосуються майбутніх відносин Великої Британії з ЄС”, - йдеться в повідомленні МЗС РП.

Одночасно у Варшаві наголошують, що потрібно здійснити кроки з адаптації ЄС до нових викликів і зменшити бюрократію всередині Спільноти.

У МЗС Польщі переконані, що Лондон і поза межами ЄС залишиться важливим партнером Варшави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-