Мера Оргеєва звинувачують у видачі незаконних кредитів на 660 млн доларів

Мера Оргеєва звинувачують у видачі незаконних кредитів на 660 млн доларів

Укрінформ
Мер молдавського міста Оргеєв Ілан Шор, затриманий напередодні за обвинуваченням у шахрайстві в особливо великих розмірах і відмиванні грошей, за даними правоохоронців, видав зі збанкрутілого «Ощадбанку» незаконних кредитів на суму більш як 660 мільйонів доларів.

Інформацію про це підтвердили в Антикорупційній прокуратурі Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

За інформацією прокуратури, кредити були видані ним, коли він був керівником Адміністративної Ради «Ощадбанку» Молдови.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 22 червня, співробітники Центру по боротьбі з корупцією затримали градоначальника на три доби. Прокурори звернулися до суду з позовом про попередній арешт Ілана Шора строком на 30 днів.

Ілан Шор є також фігурантом гучної кримінальної справи про розкрадання більш як мільярда доларів з банківської системи Молдови. У травні 2015 року Шора помістили під домашній арешт, проте через місяць він був обраний мером міста Оргеєв.

Адвокат Ілана Шора Юліан Балан назвав затримання незаконним, оскільки протягом розслідування він співпрацював з правоохоронними органами.

У жовтні 2015 року за отримання від Ілана Шора хабаря у розмірі 250 мільйонів доларів був заарештований колишній прем'єр-міністр Молдови Влад Філат. Прокуратура розслідує також причетність Філата до розкрадання з банківської системи більш як мільярда доларів, що призвело згодом до банкрутства трьох найбільших банків Молдови – «Ощадбанку», Соціального банку і «Unibank».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-