Зростання фунта свідчить, що Британія залишиться в ЄС - брокери

Зростання фунта свідчить, що Британія залишиться в ЄС - брокери

Укрінформ
На фоні очікувань того, що Британія залишиться в Європейському Союзі, протягом 23 червня зросли фунт стерлінгів і глобальні фондові індекси.

Про це повідомляє Reuters.

«Ринки - кращий індикатор того, що зараз відбувається, і вони кажуть, що Велика Британія залишиться. Ключем є сильний стрибок курсу фунта», - сказав головний економіст First Standard Financial Пітер Кардилло.

Повідомляється, що фунт, який був головним індикатором очікувань щодо референдуму ЄС протягом останніх шести місяців, піднявся до найвищої позначки щодо долара в 2016 році і зріс на 0,7% - до 1,48 доларів за фунт. Також 23 червня зросли й світові фондові індекси.

Таким чином, трейдери припинили чекати значної волатильності після голосування.

Згідно з даними видання, індекс S&P 500 протягом торговельного дня наближається до історичних максимумів. Світовий індекс MSCI показав найбільше зростання за останні два тижні - на 0,9%.

Індекс Лондонської біржі FTSE зріс на 0,5%. Німецький DAX, GDAXI і французький CAC 40 зросли приблизно на 1%, а в Токіо індекс Nikkei N225 показав зростання на 1,1%.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Великій Британії проходить референдум, результати якого вирішать, залишиться країна у складі Євросоюзу чи покине блок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-