Глава Пентагону заявив про необхідність посилити ПРО у Південній Кореї

Глава Пентагону заявив про необхідність посилити ПРО у Південній Кореї

Укрінформ
Посилена активність ракетних випробувань в КНДР – незалежно від того, чи має вона успіх, чи ні – становить небезпеку для країн регіону й безпосередньо США, та потребує посилення системи протиракетної оборони навколо Корейського півострова.

Про це заявив під час зустрічі з репортерами у Форті Нокс, штат Кентукі, міністр оборони США Ештон Картер, передає Reuters.

"Я не знаю, чи мало це успіх (запуски ракет – ред.), я не знаю, якими були завдання випробувань Північною Кореєю. Але, незалежно від причини, незалежно від успіху це свідчить про необхідність для нас продовжувати робити те, чим ми займаємось, а саме розбудовувати систему оборони від ракет різних типів дальності з метою захисту як наших південнокорейських союзників, так і американських збройних сил на Корейському півострові, а також Японії й безпосередньо на території Сполучених Штатів", - цитує інформагентство слова Картера.

США і Південна Корея почали офіційні переговори про розгортання нової системи ПРО в Південній Кореї після того, як КНДР провела в січні п'яте за рахунком ядерне випробування, а потім запустила ракету в космос. Останнє було сприйнято міжнародною спільнотою як прикриття для програми розробки міжконтинентальних балістичних ракет.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок зі східного узбережжя Північної Кореї було здійснено два послідовних запуски балістичних ракет середньої дальності. У Пентагоні підтвердили, що вони впали в Японське море.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-