Туреччина відмовила німецькій делегації у візиті на базу

Туреччина відмовила німецькій делегації у візиті на базу "Інджирлік"

Укрінформ
Влада Туреччини відмовила німецькій делегації у відвіданні військово-повітряної бази "Інджирлік".

Про це повідомляє DW.

«Як заявив генерал-лейтенант Бундесверу Дітер Варнекке з посиланням на інформацію комітету оборони, турецька сторона пояснила своє рішення нещодавнім ухваленням німецьким Бундестагом резолюції щодо визнання геноцидом винищення вірмен в Османській імперії під час Першої світової війни», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, візит делегації - статс-секретаря міністерства оборони ФРН та кількох депутатів на військову базу, де базуються німецькі літаки, які беруть участь в операціях проти "Ісламської держави", планувався у липні.

На турецькій військово-повітряній базі "Інджирлік" базуються літаки п'яти країн - США, Великобританії, Німеччини, Катару і Саудівської Аравії, які беруть участь в операціях проти "Ісламської держави". У квітні Бундесвер почав розбудову турецького аеродрому "Інджирлік" для тривалої дислокації літаків Tornado.

Нагадаємо: Анкара гостро відреагувала на схвалення 2 червня Бундестагом резолюції, якою було визнано геноцид вірмен. У турецькому уряді резолюцію назвали "нікчемною", країна також відкликала з Німеччини свого посла.

Фото: avia.pro

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-