У Сирії сформують новий уряд - ЗМІ

У Сирії сформують новий уряд - ЗМІ

Укрінформ
Сирійський президент Башар Асад доручив міністру електроенергетики Імаду Хамісу сформувати новий уряд.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на державну сирійську агенцію SANA. 

«Президент Сирії Башар аль-Асад доручив міністру електроенергетики Імаду Хамісу  сформувати новий уряд. Безпосередня причина створення нового кабінету не відома», - йдеться у повідомленні. 

Жодних подробиць того, чи Хаміс замінить на посаді голови уряду Ваїля ель-Халакі, чи буде Халакі у складі нового уряду, наразі не повідомляється.

Сам Халакі свого часу змінив прем'єр-міністра, який перейшов на бік опозиції.

Як зазначається, на даний момент сирійський уряд контролює більшу частину понівеченої війною країни, за винятком міста Ідліб, що перебуває в руках повстанців, і Алеппо, де уряд Асада контролює половину міста.

Курдські сили контролюють великі території Сирії вздовж турецького кордону, а підрозділи "Ісламської держави" контролюють Ракку і Дейр Аль-Зор на сході.

Парламентські вибори, які були проведені в районах, контрольованих урядом, в квітні, на думку опозиції, не мають сенсу.

Конфлікт у Сирії, який почався як мирне повстання проти Асада, протягом шести років перетворився на повномасштабну громадянську війну.

Дамаск сформував новий уряд більш як через рік після початку війни в 2012 році, але тодішній прем'єр-міністр Ріяд Хіджаб утік із Сирії незабаром після цього. Хіджаб тепер є одним із лідерів сирійської опозиції, яка намагається вести мирні переговори з Асадом.

Нагадаємо, війна у Сирії вже забрала життя понад 250 тисяч осіб і зробила біженцями понад 11 мільйонів. Це завдало шкоди економіці країни, в результаті чого сирійський фунт втратив більше 90% своєї вартості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-