Прикро, що треба переконувати ПАРЄ у необхідності ізоляції РФ - Клімпуш-Цинцадзе

Прикро, що треба переконувати ПАРЄ у необхідності ізоляції РФ - Клімпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Діалог із парламентом, який своїми діями та злочинною бездіяльністю вбиває українських громадян на Донбасі та переслідує кримських татар в окупованому Криму, є порушенням засадничих принципів західної цивілізації.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Прикро вражена запланованими сьогодні дебатами в ПАРЄ щодо Росії. Переконана, що передчасно і безвідповідально вести діалог із парламентом, який протягом останніх двох років робив усе можливе для дестабілізації ситуації в Україні та руйнування системи міжнародної безпеки. Хочу нагадати, що російський парламент не поважає міжнародне право і в грудні минулого року дозволив Конституційному суду РФ ігнорувати рішення Європейського суду з прав людини. Мати справу з Держдумою РФ – значить заохочувати Росію до ще більших злочинів. Символічно, що саме сьогодні Путін похвалив цей орган за "інтеграцію до складу Росії Криму і Севастополя", - зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона вважає, що діалог із парламентом, який своїми діями та злочинною бездіяльністю вбиває українських громадян на Донбасі та переслідує кримських татар в окупованому Криму є порушенням засадничих принципів західної цивілізації.

"Ізоляція – це найменше, чим світ може реагувати на порушення міжнародного права. Прикро, що нині доводиться переконувати наших партнерів у доцільності і цього пасивного інструменту. Рішення щодо повернення права голосу Росії в ПАРЄ, у першу чергу, буде ударом по всіх європейських інституціях, красномовну зневагу до яких РФ уже неодноразово демонструвала. Сподіваюся, що сьогодні у Страсбурзі усвідомлення цієї відповідальності та прагматизм візьмуть гору над популізмом і кремлівською пропагандою", - написала віце-прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-