Франція повторно депортує лідера російських ультрас Шпригіна

Франція повторно депортує лідера російських ультрас Шпригіна

Укрінформ
Керівника Всеросійського об'єднання вболівальників Олександра Шпригіна, затриманого напередодні на стадіоні в Тулузі, у найближчі години буде вдруге за три доби депортовано з території країни.

Про це у вівторок заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль.

"Як тільки стало відомо про присутність на нашій території Шпригіна Олександра, який входив до складу групи російських уболівальників, видворених (з Франції) за порушення громадського порядку, французька влада вжила негайних заходів. Олександр Шпригін був заарештований, поміщений під варту і має бути депортований у найближчі години", - заявив дипломат.

За його словами, наразі оформлюється юридична процедура відмови в доступі Шпригіну на територію Франції.

Спростовуючи твердження російського журналіста, що нібито консул посольства Франції у Москві видав нову візу Шпригіну після його першої депортації, Надаль заявив, що така інформація не відповідає дійсності. "Що стосується візи пану Шпригіну, то вона не видавалася йому Францією", - лаконічно сказав дипломат.

Напередодні Олександр Шпригін, висланий з Франції 18 червня, повернувся назад і був присутній на матчі між збірними Росії та Уельсу в Тулузі, де і був затриманий. Фотографію навпроти стадіону Тулузи Шпригін опублікував у своєму Твітері з підписом "Знову привіт". Раніше повідомлялося, що 19 червня влада депортувала з Франції групу з двох десятків російських уболівальників, затриманих після заворушень у Марселі, у тому числі й лідера російських ультранаціоналістів, голову Всеросійського об'єднання вболівальників Олександра Шпригіна. Рішення про депортацію з країни французька влада ухвалила, звинувативши росіян у порушенні громадського порядку.

Нагадаємо, 43 російських вболівальники були затримані минулого вівторка на півдні Франції і взяті під варту в рамках розслідування обставин заворушень, в яких після матчу Росія-Англія в Марселі десятки людей отримали поранення.

У четвер, 16 червня, суд Марселя засудив трьох російських уболівальників до тюремних термінів у 12, 18 і 24 місяці за участь у бійках. Їм також заборонили в'їзд до Франції на два роки.

Дисциплінарна інстанція УЄФА ухвалила рішення оштрафувати Російський футбольний союз на 150 тис. євро і накласти на збірну відкладену дискваліфікацію за безлади, влаштовані російськими вболівальниками після матчу зі збірною Англії на Євро-2016 11 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-