Росіянин намагався поцупити з Eurosatory-2016 дві снайперські гвинтівки

Росіянин намагався поцупити з Eurosatory-2016 дві снайперські гвинтівки

Укрінформ
Французька поліція заарештувала 57-річного росіянина під час спроби винести за межі міжнародної виставки озброєнь та військової техніки Eurosatory-2016 дві високоточні снайперські гвинтівки, викрадені ним у одного з виробників.

Про це повідомляє AFP.

"Невідомий чоловік був затриманий минулої п’ятниці під час спроби викрадення двох снайперських гвинтівок на міжнародній виставці безпеки і оборони Eurosatory у столичному передмісті Вільпент", - повідомляє агентство з посиланням на джерела в поліції.

За даними правоохоронців, зловмисником виявився 57-річний росіянин, якого затримали у п’ятницю після закриття виставки.

ЗМІ з’ясувало, що гвинтівки зникли зі стенду одного з виробників у ніч з четверга на п’ятницю. Після виявлення зникнення зброї власник подав скаргу до адміністрації виставки. Гвинтівки мали високі характеристики і призначалися для снайперів армійських або поліцейських спецпідрозділів.

Згодом правоохоронці виявили зброю в одній з вентиляційних шахт і встановили спостереження за схованкою. Минулої п’ятниці росіянин прийшов на місце, де були сховані гвинтівки, і намагався, приховавши зброю серед інструментів, винести її за межі виставки. Поліція заарештувала зловмисника. Як повідомляють французькі ЗМІ, підозрюваний мовчить. Слідчі кажуть, що зловмисник діяв умисно і продумано, хоча про всяк випадок призначили йому психіатричну експертизу. Слідство триває, правоохоронці планують вийти на можливих спільників росіянина.

Міжнародна виставка озброєнь та військової техніки Eurosatory-2016 є однією з найбільших виставок у світі. З 13 по 17 червня на ній свої зразки представила 1571 компанія. Виставку відвідали понад 55 тис. гостей зі 152 країн світу.

Фото: vistanews.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-