Вибори в Австрії: суд розглядає справу щодо результатів

Вибори в Австрії: суд розглядає справу щодо результатів

Укрінформ
Австрійський Конституційний суд розглядає справу щодо результатів президентських виборів.

Про це повідомляє DW.

"Конституційний суд Австрії розпочав слухання у справі щодо оскарження результатів другого туру президентських виборів кандидатом від правопопулістської Австрійської партії свободи Норбертом Гофером", - йдеться у повідомленні.

Гофер вимагає провести повторне голосування, обгрунтовуючи цю вимогу порушеннями при підрахунку голосів у більшості виборчих округів країни. Зокрема, він звинувачує працівників виборчих дільниць у тому, що підрахунок голосів почався зарано.

Як повідомляється, у рамках судових слухань буде допитано близько 90 свідків, більшість із яких працювали на виборчих дільницях під час виборів.

Під час засідання у понеділок допитані 25 свідків. Зокрема, працівники виборчих дільниць двох федеральних земель - Штирії та Тіроля - під час допиту у суді зізнались, що підрахунок голосів розпочався раніше, ніж це дозволено законом. Вони пояснили це намаганням завершити підрахунок якнайшвидше та запевнили, що жодних махінацій, які могли б спотворити результати волевиявлення, не було.

Впродовж кількох наступних днів Конституційний суд Австрії повинен встановити, чи були порушення під час другого туру виборів такими, що могли вплинути на остаточні результати.

Нагадаємо: на початку червня кандидат у президенти Австрії від правопопулістської Австрійської партії свободи Норберт Гофер, який програв вибори з незначним відставанням, оскаржив їхні результати.

23 травня переможцем на виборах президента Австрії оголосили колишнього лідера Зелених 72-річного Александера Ван дер Беллена. Він здобув 50,3 відсотка голосів виборців, за Гофера проголосували 49,7 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-