Стрілянина в Орландо: ФБР виклало детальний звіт

Стрілянина в Орландо: ФБР виклало детальний звіт

Укрінформ
Федеральне Бюро Розслідувань у понеділок опублікувало документ з розшифровкою розмов оператора служби 911 та представників переговорної групи з організатором нападу на нічний клуб в Орландо Омаром Матіном.

Документ відредагований і не містить назв терористичних організацій, які проголошував нападник, з метою уникнення пропаганди їхньої діяльності, зазначили в Бюро.

"Хочу, щоб ви знали, я в Орландо, і я вчинив стрілянину,"-  заявив Матін диспетчеру служби 911.

Це був його перший дзвінок, який він зробив до служби спасіння через 33 хвилини після повідомлень про стрілянину в нічному клубі. Терорист говорив сумішшю англійської та арабської, що викликало нерозуміння в оператора. На прохання уточнити, де саме в Орландо він знаходиться, Матін відключився.

Із розшифровки стало також відомо, що нападник заявив про свою присягу на вірність організації та окремій особі, втім опублікована стенограма не включає назви та імена. Раніше заявлялося, що Матін оголосив про вірність ІДІЛ.

Пізніше відбулося три телефонних дзвінки між нападником і представниками переговорної групи. Вони тривали 9, 16 і 3 хвилини відповідно. У ФБР не дали повної розшифровки розмов, втім зазначили, що під час переговорів Матін назвав себе ісламським солдатом, і заявив, що "Америка має зупинити бомбардування Сирії та Іраку". Саме це він назвав причиною своїх дій.

Зауважимо, рівно через три години після отримання перших повідомлень про теракт, о 5:02 ранку спецпідрозділи SWAT та OCSO розпочали штурм нічного клубу, підірвавши стіну будівлі та в'їхавши на броньованій машині. О 5:15 надійшла доповідь про знешкодження нападника, відповідно до опублікованого документа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-