Польща і Китай підписали угоду про стратегічне партнерство

Польща і Китай підписали угоду про стратегічне партнерство

Укрінформ
Польща і Китай уклали в понеділок у Варшаві угоду про стратегічне партнерство.

Відповідний документ підписали президент РП Анджей Дуда і лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Польща і Китай сприймають себе як довгострокових і стабільних стратегічних партнерів, а свій розвиток - як значну можливість до взаємокорисної співпраці... Обидві країни в дусі взаємоповаги, рівної і взаємокорисної співпраці зміцнять співпрацю у політичній, економічній, соціальній, культурній сферах, а також інших напрямках, посилять координацію і співпрацю в міжнародних та регіональних справах, а також комплексно підвищать рівень двосторонніх відносин для забезпечення інтересів обох країн”, - йдеться в декларації про стратегічне партнерство.

Під час спільної прес-конференції з лідером КНР Дуда висловив сподівання, що Польща стане для Китаю “брамою до Європи” насамперед в економічному плані і що будуть спільно реалізовуватися інвестиції і здійснюватиметься співпраця, яка дасть можливість “краще використовувати потенціали польських портів”.

За його словами, членство Польщі в Азійському банку інфраструктурних інвестицій, до якого нещодавно приєдналася Варшава, матиме вагоме значення для польської економічної ситуації. 

У свою чергу Сі Цзіньпін підкреслив, що Польща може відіграти дуже важливу роль у комунікації між Китаєм та Європою.

Він зауважив, що разом із Дудою він символічно відкриє у Варшаві залізничне сполучення Китай-Європа під назвою China Railway Express.

Польща і Китай підписали у Варшаві понад 10 угод щодо співпраці у різних сферах.

Баланс торговельно-економічних відносин між Польщею та Китаєм на боці останнього: РП імпортує з КНР товарів на 20 млрд дол., а експортує лише на 2 млрд дол. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-