Повінь у Парижі відступила - Лувр запрацював

Повінь у Парижі відступила - Лувр запрацював

Фото
Укрінформ
У Парижі повінь відступила і попри невеликі дощі, що випали цього тижня, вода повернулася до природного русла річки Сени.

Проте, як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, окремі прибережні ділянки французької столиці, зокрема, набережна Орсе все ще підтоплені.

Частина автошляхів поблизу із Сеною все ще закрита для проїзду, хоча міські та приміські залізниці працюють як і раніше. Більшість пішохідних доріжок та автодоріг, які були затоплені, поступово відкриваються для пішохідних або велосипедних прогулянок.

Відкрились столичні музеї Лувр, Орсе, Гран і Петі Пале та Національна бібліотека Франції, які на час повені були закриті. Комунальні служби Парижа поступово наводять лад на затоплених ділянках набережної Сени, очищаючи їх від сміття та мулу, який винесла сильна течія річки, спричинена повенями. Окремі з них, чиї автівки або мотоцикли опинилися під водою звернулися до страхових компаній по виплати.

Найскладнішою ситуація залишається вниз за течією Сени, у департаментах Ер та Приморська Сена, де річка розлилася на сіль господарські угіддя та підтопили низку провінційних міст. Уряд своїм рішенням ухвалив виділення компенсації найбільш постраждалим категоріям домогосподарств. Збитки від повеней у Франції становлять понад 600 млн євро.

Як повідомлялося, жертвами повені у Франції стали 4 особи, 24 отримали поранення. Під час піку повені рятувальники евакуювали 20 тис. людей, 17,11 тис. будинків залишається відключеними від енергоживлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-