Молдові обіцяють повернути викрадений мільярд доларів

Молдові обіцяють повернути викрадений мільярд доларів

Укрінформ
На офіційному сайті Міністерства фінансів Молдови розмістили електронний банер, на якому в режимі реального часу буде інформація про хід повернення в країну викраденого з трьох найбільших банків країни мільярда доларів.

Презентація банера пройшла на засіданні урядового комітету з моніторингу резонансних справ, передає власний кореспондент Укрінформу в молдові.

«Банер «Повернення вкрадених активів» працюватиме в режимі он-лайн. Ми б хотіли, щоб розслідування розкрадання банківського мільярда пройшло прозоро, а ми будемо інформувати громадян про час повернення в країну грошей. Важливо, щоб ми вжили всі заходи, щоб подібні речі не повторювалися», - заявив прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп.

Раніше прем'єр Молдови заявив, що такий банер буде розміщено в центрі молдавської столиці, але пізніше було прийнято рішення створити електронний банер, щоб інформація про повернення вкрадених банківських коштів була доступна всім громадянам країни, в тому числі тим, хто живе і працює за межами Молдови.

Генеральна прокуратура, а також представники інших правоохоронних органів та силових структур розслідують справу про розкрадання з банківської системи Молдови більше мільярда доларів, що призвело до банкрутства трьох найбільших банків країни – Соціального банку, Ощадбанку і «Unibank». За фактом викрадення порушено близько 40 кримінальних справ.

Прокуратура не виключає, що до розкрадання банківського мільярда причетний і колишній прем'єр-міністр Молдови Влад Філат, заарештований за корупцію та отримання вигоди з впливу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-