У Варшаві марш на захист прав жінок

У Варшаві марш на захист прав жінок

Укрінформ
У Варшаві жінки протестували проти ліквідації програми in vitro та посилення законодавства щодо заборони абортів.

Про це повідомляє Радіо Польща.

«Ми тут для того, щоб захистити права жінок! Ми тут, бо настав час вийти на вулиці і сказати «годі»! Годі ігнорувати наші основні права, годі насильства щодо жінок, годі ігнорувати наше право на охорону здоров'я та життя. (...) Ми хочемо мати доступ до останніх досягнень в галузі медицини – in vitro для нас. І перш за все, ми вимагаємо припинення всіх спроб посилити законодавство щодо заборони абортів», - сказала одна з організаторів маршу Ірина Овчиніцов.

За її словами, політикам має бути соромно, що жінки виходять на вулиці і виборюють свої права.

Перед маршем учасниці вшанували пам'ять хвилиною мовчання англійської депутатки Джо Кокс, вбитої кілька днів тому, яка, зокрема, боролася за права жінок.

Учасниці Маршу гідності несли в руках транспаранти з написами: «Врятуємо жінок», «За нашу і вашу гідність», «Годі лицемірства! Вимагаємо поваги прав жінок», а також «Повагу до жінок я ввібрав з молоком матері».

Організатори акції також зазначили, що не хотіли, щоб марш пов'язували з якою-небудь організацією або політичною партією. «Це жінки, які спонтанно вирішили висловити протест певних тенденцій, які можна спостерігати протягом кількох років», - сказала в інтерв'ю PAP прес-секретар ходи Олександра Ружджинська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-