Бундесвер хоче набирати у «наступальні війська» рекрутів з усього ЄС

Бундесвер хоче набирати у «наступальні війська» рекрутів з усього ЄС

Укрінформ
На службу в німецьку армію в майбутньому зможуть вступати громадяни інших країн ЄС.

Про такі плани оборонного відомства пише в суботу видання WELT.

"Федеральний уряд планує в майбутньому рекрутувати в свої наступальні війська громадян інших країн ЄС", - йдеться в публікації.

«Відкриття бундесверу для громадян ЄС не в останню чергу не тільки послужить потенціалу масштабної інтеграції та відновленню в питанні кадрової надійності бундесверу, але стане також сильним сигналом для Європейської перспективи», - йдеться у розділі про майбутню кадрову стратегію збройних сил.

Глава оборонного комітету бундестагу Ханс-Петер Бартельс вважає ідею хорошою. Він вважає, що "для багатьох молодих європейців служба в німецькій армії є привабливою перспективою". Втім, для цього вони повинні вільно володіти німецькою мовою.

З великим скепсисом до пропозиції поставилися у профспілці бундесверу, глава якого Андре Вюстнер нагадує, що громадянство країни має забезпечувати лояльність його солдатів своєї держави.

Очевидно, керівництво німецької армії стикається з дефіцитом кадрів. Як раніше повідомляв Укрінформ, у планах - істотне, на 7 тисяч, збільшення числа військовослужбовців до 2017 року. В даний час чисельність солдатів і офіцерів становить 166 818 осіб, що, як вважають в командуванні, недостатньо для відповідей на сучасні виклики безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-