Канада веде перемовини із Болгарією та Румунією щодо безвізового режиму

Канада веде перемовини із Болгарією та Румунією щодо безвізового режиму

Укрінформ
Оттава досі веде перемовини із Болгарією та Румунією щодо скасування віз для короткострокових поїздок громадян цих країн до Канади.

Про це повідомив міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Джон Маккалум, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми визначили критерії для запровадження безвізового режиму та відправили минулого тижня делегацію до Румунії для обговорення ситуації на офіційному рівні. Незабаром подібна делегація вирушить також до Болгарії», - сказав Маккалум.

Він підкреслив, що у дальній перспективі ставить своєю метою скасування віз із цими країнами. «Я вже провів кілька зустрічей із представниками ЄС, Румунії та Болгарії, тож перемовини ведуться. У дальній перспективі ми хочемо скасувати візи, тому разом із колегами виробляємо процедуру», - зазначив міністр.

Маккалум додав, що перемовини про запровадження безвізового режиму ведуться також із Мексикою. «Із нашими мексиканськими друзями ми працюємо над подібною проблемою і незабаром теж матимемо зустріч із цього приводу», - наголосив він.

Як повідомлялося, весною Єврокомісія порушила питання про можливість тимчасового запровадження віз для короткострокових поїздок громадян Канади, оскільки Оттава не скасувала візові вимоги для Румунії та Болгарії, які є членами ЄС. Втім, після напружених перемовин це рішення було відкладено.

Громадяни Мексики довгий час насолоджувалися безвізовим режимом із Канадою, але у 2009 році Оттава в односторонньому порядку повернула візи для мексиканців, аби знизити потік біженців, які намагалися перехитрити канадську міграційну систему. З того часу стосунки між Оттавою та Мехіко погіршилися, а кількість мексиканських туристів у Канаді впала на 40%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-