Антитерор: Французьких військових пропонують переозброїти та змусити рухатися

Антитерор: Французьких військових пропонують переозброїти та змусити рухатися

Укрінформ
Військовослужбовцям Збройних сил Франції, які залучені до забезпечення антитерористичної операції Sentinelle (з французького - "варта"), наполегливо рекомендують більше рухатися та мати на додачу до штурмових гвинтівок автоматичні пістолети.

Про це йдеться у таємній доповіді Генерального секретаріату з питань оборони і національної безпеки (SGDSN), представленій на засіданні уряду Франції, деталі якої стали відомі журналістам телеканалу BFM TV.

«Документ аналізує кілька сфер щодо поліпшення ефективності операції і висвітлюються кілька областей для поліпшення для роботи Sentinelle, у якій залучено 10 тис. військовослужбовців, що забезпечують безпеку на найбільш чутливих ділянках (культові місця, школи, посольства тощо), та пропонує припинити практику використання вояків у якості «статичних мішеней», - повідомляє телеканал.

На думку авторів доповіді, яку було заслухано на засіданні уряду в  п’ятницю, французькі військовослужбовці можуть стати «легкими цілями» терористів у випадку нападу на них. Відтак їм рекомендується збільшити свою мобільність, зробити патрулювання менш передбачуваним і проводити постійний моніторинг загроз.

«Патруль повинен непередбачувано рухатися на околицях міст, постійно імпровізувати, змінюючи маршрути пересування, знаходитися у контакті з місцевим населенням та перебувати у готовності втрутитися у ситуацію», - вважає один з упорядників доповіді, колишній глава французької військової місії в ООН, генерал Домінік Трінкан.

Фахівці також радять озброїти військових на додаток до їхньої штурмової гвинтівки - автоматичним пістолетом, який є більш ефективною зброєю у випадку застосування серед цивільних.

Крім того, фахівці радять військовим постійно тренуватися, щоб не втрачати навички. Такого висновку вони дійшли на основі аналізу статистичних даних. Зокрема, вони підрахували, що вояки у ході виконання операції Sentinelle від 40 до 50% свого часу витрачали на патрулювання і лише 5% на бойову підготовку. Документ радить військовослужбовцям тренуватися 90 діб на рік.

Як повідомляло агентство, у зв’язку з терористичною загрозою у Франції до 26 липня діятиме надзвичайний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-