Каліфорнію охопили масштабні пожежі: сотні людей евакуйовані

Каліфорнію охопили масштабні пожежі: сотні людей евакуйовані

Укрінформ
Стихійний вогонь охопив одразу кілька районів південної частини американського штату Каліфорнія, охопивши тисячі гектарів лісу та знищивши кілька десятків житлових та інших будівель.

Про це повідомляє в п'ятницю інформагентство Reuters.

"Пожежні зранку п'ятниці докладають зусиль у спробах стримати зростаючу лісову пожежу в прибережній Південній Каліфорнії, а також більше займання в сільській місцевості Нью-Мексико, в той час як спекотна погода підживлює вогонь, що вже спричинив сотні евакуацій", - зазначає видання.

Пожежа в одному з районів, поблизу Санта-Барбари, розрослася до 560 гектарів протягом ночі, змусивши владу евакуювати близько 400 будинків та підприємств, а також закрити частину 101-го шосе. На місцях працює 1200 пожежних, які намагаються утримати ситуацію від виходу з-під контролю. Задіяні літаки та гелікоптери з резервуарами для гасіння. Місцева влада закрила два пляжі і деякі ранчо, евакуювавши коней, а також рухомі кемпінги.

У іншому районі, поблизу Нью-Мексико вогонь охопив понад 6,5 тис. гектарів. Там пожежа знищила 24 будинки та понад 20 інших споруд.

Губернатор штату Сусана Мартінес оголосила надзвичайний стан та привела в бойову готовність Національну гвардію для ліквідації наслідків та надання допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-